Lavinia Meijer

Lavinia Meijer (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Nieuws

Oldeberkoop, juli 2019


Beste muziekliefhebber,

Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek, vraagt na elk concert naar de ervaring en eventuele wensen van de bezoekers. Een meermalen geuite wens was het inzetten van het orgel van de Bonifatiuskerk bij een concert: deze wens gaat nu in vervulling! Het wordt een samenspel van een wereldberoemde organist en een eveneens wereldberoemde trompettist.

zaterdagavond 14 september 2019 20.00 uur
Matthias Höfs, trompet en Christian Schmitt, orgel


Matthias Höfs treedt over de hele wereld op, zowel als uitvoerend musicus als met het geven van Masterclasses, naast zijn hoogleraarschap aan de Hogeschool voor Muziek en Theater in Hamburg. Matthias maakt deel uit van het German Brass ensemble, dat in 2016 de prestigieuze ECHO Muziekprijs ontving. Christian Schmitt was in 2003 de eerste organist die de solistenprijs van de Pro Europa Foundation ontving, nadat hij voordien al veelvuldig gelauwerd was. Christian bespeelde talloze beroemde orgels in de wereld. Onlangs bezocht hij de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop om de mogelijkheden van dit orgel nader te bekijken. Hij prees de mooie klank. Wel kent het orgel enkele beperkingen, zoals slechts 1 manuaal. Het oorspronkelijk idee voor het concertprogramma is daarom enigszins aangepast, maar het is zeker niet minder boeiend. U hoort onder meer werken van Sweelinck, Pachelbel en Tartini. De trompettist zal vanaf het balkon naast het orgel spelen. Dat is een bijzondere opstelling, waarvoor de stoelen en kerkbanken zullen worden omgedraaid.

Tip: Twee restaurants in Oldeberkoop bieden een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90


Kaarten kosten € 20,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Met muzikale groet van het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek.

Oldeberkoop 5 juli 2019


Beste muziekliefhebber,

Na een spetterend optreden van het Dudok Quartet Amsterdam zijn we de zomermaanden ingegaan. Daarin plannen wij doorgaans geen concerten vanwege de vele activiteiten die er dan toch al plaatsvinden, zoals muziekfestivals in binnen- en buitenland. Maar ons eerstvolgende concert komt er wel alweer aan: op 14 september om 20.00 uur met Matthias Höfs, trompet en Christian Schmitt, orgel.
Nieuw is voor ons dat wij hierbij het fraaie orgel van de Bonifatiuskerk willen inzetten. Binnenkort komt Christian Schmitt het orgel bekijken om de mogelijkheden nader te onderzoeken. Daarvan is afhankelijk wat het precieze programma zal worden. Dat dat bijzonder wordt is wel al duidelijk, enerzijds door de combinatie van orgel met trompet, anderzijds door de twee gelauwerde musici die in deze combinatie op beroemde festivals optreden. Wij wensen u nog mooie zomermaanden.

Met muzikale groet,
Het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek.

© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden